Vrei să fii bogat? Limita de aprovizionare a Bitcoin releva faptul că aveți nevoie doar de 0,01 BTC

În timp ce achiziționarea a 0,01 Bitcoin (BTC) ar putea costa astăzi doar 500 USD, tendințele actuale în distribuția globală a averii și realizarea inevitabilă a ofertei limitate ale Bitcoin ar putea duce la 0,01 BTC în valoare de 1 milion de dolari în viitor.

Potrivit „Raportului Global Wealth 2020” al Credit Suisse, există 51,9 milioane de persoane cu o valoare netă care depășește 1 milion de dolari. Indicele ia în considerare valoarea netă a unei persoane, împreună cu activele sale financiare și imobiliare, în timp ce își deduce toate datoriile și pasivele.

În ciuda faptului că reprezintă doar 1% din populația globală (cu excepția copiilor), milionarii dețin 43% din bogăția lumii.

Potrivit defalcării averii individuale a Credit Suisse, 175.700 de persoane detin mai mult de 50 de milioane de dolari. Dintre acestea, 55.800 au cel puțin 100 de milioane de dolari, iar 4.410 au o avere de peste 500 de milioane de dolari.

Oferta finită a Bitcoin va ajunge la 98% în 10 ani

Începând cu 1 martie, oferta totală de Bitcoin este de 18,64 milioane BTC, Ramanand să fie minate doar 2,37 milioane de monede. În 10 ani, aprovizionarea va ajunge la 20,6 milioane, sau 98% din cele 21 de milioane de monede din totalul cantitatii de Bitcoin existente.

Când eliminați 1,9 milioane de monede care nu au fost atinse de mai bine de un deceniu din plafonul de aprovizionare al Bitcoin, există o limită maximă de 19,2 milioane BTC disponibile pentru milionarii lumii. Acest lucru lasă 0,37 BTC per milionar, inclusiv monedele care mai sunt de minat, presupunând că oferta Bitcoin va fi împărțită în mod egal între milionarii menționați.

Cu toate acestea, dacă fiecare Bitcoin care a rămas nemișcat timp de cinci sau mai mulți ani se pierde, maximum 14,57 milioane BTC vor fi disponibile pentru acumulare. În acest scenariu, fiecare milionar al lumii ar putea deține doar 0,28 BTC fiecare, presupunând că aprovizionarea este distribuită uniform.

În viitor, cei bogați vor lupta pentru 0,01 BTC

În plus față de milionarii certificați, există 590 de milioane de persoane a căror valoare netă depășește 100.000 de dolari. Aceste persoane nu ar trebui să fie ignorate ca potențiali deținători, chiar dacă puterea lor de cumpărare este mai mică.

Presupunând că proporția de avere globală prezentată în graficul de mai sus rămâne aceeași, milionarii reprezintă 6,32 milioane de monede din oferta rămasă a Bitcoin, sugerând că fiecare persoană ar avea posibilitatea să cumpere doar 0,12 BTC fiecare.

Restul de 590 de milioane de persoane în prezent, cei cu avere de 100.000 USD sau mai mult, ar putea deține efectiv alte 5,9 milioane de monede, rezultând doar 0,01 BTC per adult.

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt doar cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale noastre. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică risc. Ar trebui să efectuați propriile cercetări atunci când luați o decizie.