Viitorul Cafenelelor Este Aici? Prima Cafenea Crypto

   O cafenea din nord-estul Thailandei a devenit casa comercianților de criptomonede, adăugând  ecrane care arată cele mai recente mișcări de pe piață și oferind sfaturi de investiții pe lângă cafea și prăjituri.

   În spatele unui exterior liniștit de cireși înfloriți, clienții de la HIP Coffee & Restaurant se holbează la laptopurile lor, sorbind nervoși o cafea cu gheață - parte a unui interes crescând pentru activele digitale în Thailanda, care a îngrijorat autoritățile de reglementare.

 


   "Este interesant pentru mine să mă aflu aici pentru că am ocazia să întâlnesc oameni care împărtășesc aceleași interese", a declarat Detnarong Satianphut, un comerciant de criptomonede în vârstă de 35 de ani.

   "Noi (comercianții) ajungem să facem schimb de informații, deoarece în lumea comerțului ne confruntăm cu milioane de oameni."

   Criptomonedele au luat amploare în Thailanda, cu până la 251 de miliarde de baht (7,62 miliarde de dolari) în active digitale tranzacționate în noiembrie, potrivit celor mai recente date oficiale.



   La începutul acestei luni, Thailanda a declarat că va începe să reglementeze utilizarea activelor digitale ca plăți, avertizând asupra riscurilor potențiale pentru stabilitatea financiară și pentru sistemul economic în general. Cafeneaua HIP, care există din 2013, a primit o transformare criptografică în 2020.

   De atunci, potrivit personalului, clienții săi s-au dublat. Managerul afacerii a declarat că cafeneaua oferă oportunități de investiții alternative pentru persoanele din provincia înconjurătoare. Acesta oferă consultanță gratuită în materie de investiții și intenționează să își lanseze propria criptomonedă.

 


   Clienții săi spun că tranzacționarea în cafenea le oferă cele mai bune șanse de succes pe o piață volatilă, în care cea mai cunoscută criptomonedă, Bitcoin, a atins luna aceasta minimele ultimelor șase luni.

   "Faptul că avem atât de multe ecrane ajută foarte mult ... Știm imediat și ajungem să analizăm factorii de prăbușire și dacă ar trebui să cumpărăm", a declarat traderul Apakon Putnok, în vârstă de 23 de ani.