Un renumit furnizor de acțiuni consideră că Bitcoin va eclipsa plafonul de piață al aurului de 10T USD

Ark Invest consideră că, capitalizarea piata a Bitcoin (BTC) va fi cel putin egala cu cea a aurului și va depăși 10 trilioane de dolari, relatează London Times.

Conduși de către veterana Cathie Wood, analistii de la Ark consideră că valoarea de 1 trilion de dolari a Bitcoin va crește de zece ori în următorii ani, pe măsură ce trece de la a fi un activ marginal la un instrument financiar principal.

Valoarea Bitcoin s-a dublat doar din ianuarie 2021, combinând câștigurile de 500% realizate pe tot parcursul anului 2020. Așa cum se întâmplă în mod normal, valul ascendent al Bitcoin a ridicat toate criptomonedele, trimițându-le pe multe la noi maxime istorice în acest proces. Cu capitalizarea de piață a tuturor criptomonedelor în valoare de  puțin sub 2 trilioane de dolari, urcarea până la marca de 10 trilioane de dolari nu pare prea departe.

Yassine Elmandjra, analist de active cripto la Ark, consideră că Bitcoin are potențialul de a depăși plafonul de piață al aurului de 10 trilioane de dolari:

„Dacă te uiți la aur cu o capitaliare de piață de 10 trilioane de dolari, bitcoin reprezintă aproximativ 10% din asta și, dacă credem că bitcoin este o versiune de 100 de ori mai bună decât aceasta, atunci este destul de sigur să spunem că există o șansă puternică pe care Bitcoin o captează mult aur și cote de piață și multe altele. ”

Dar ce zici de efectul reglementării asupra performanței viitoare a Bitcoin? Elmandjra a răspuns la afirmațiile Secretarului Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, potrivit căruia Bitcoin era ineficient, instabil și adesea folosit pentru activități ilegale.

„Chiar cred că sunt doar argumente învechite în funcție de lipsa lor completă de educație, care este o funcție doar a lipsei de interes pentru a afla despre acest lucru”, a spus Elmandjra.