Tesla Pusa Sub Interogare de SEC. Se Prevede un Scandal Intre Elon Musk si Joe Biden?

  Tesla a declarat că a primit o citație din partea autorității americane de reglementare a valorilor mobiliare în legătură cu o înțelegere care a impus ca tweet-urile directorului executiv Elon Musk privind informații importante despre companie să fie verificate.

  Citația din partea Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse a fost emisă pe 16 noiembrie, la aproximativ 10 zile după ce Musk și-a întrebat adepții de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din participația sa la companie, declanșând o vânzare de acțiuni, fiind urmată de o scădere a prețului cu aproape un sfert de la acel tweet.

  În decembrie, Tesla a fost lovită de un proces din cauza postărilor lui Musk pe rețelele de socializare. Acesta nu a fost primul proces în care Musk este acuzat de încălcarea termenilor acordului.

 


  Reuters a relatat anul trecut că SEC a deschis o investigație privind o plângere a unui denunțător potrivit căreia Tesla nu și-a notificat în mod corespunzător acționarii și publicul cu privire la riscurile de incendiu asociate cu defectele sistemelor de panouri solare timp de mai mulți ani.

  În documentul depus, compania a precizat, de asemenea, că Departamentul pentru ocuparea echitabilă a forței de muncă și locuințe din California a investigat acuzațiile de discriminare rasială și hărțuire la locurile de muncă ale Tesla.


  Tesla s-a luptat deja cu o serie de procese privind abuzul rasial și hărțuirea sexuală, iar în octombrie un juriu federal a ordonat companiei să plătească 137 de milioane de dolari unui fost lucrător de culoare cu contract de muncă într-unul dintre cazuri.

  Tesla și Casa Albă au fost în dezacord în ultimele luni, administrația Biden concentrându-se pe constructorii auto tradiționali, inclusiv Ford Motors și General Motors, în cursa vehiculelor electrice.

  Luna trecută, directorii executivi ai GM și Ford au participat la o reuniune a companiilor din domeniul tehnologiei și al automobilelor, găzduită de președintele american Joe Biden. Musk nu s-a aflat pe lista de participanți.


  Musk și-a folosit contul de Twitter pentru a ataca administrația Biden pentru că ar fi ignorat Tesla și ar fi prezentat constructorii auto din Detroit drept lideri în trecerea la vehiculele electrice. Elon Musk l-a jignit public printr-un tweet pe Joe Biden după acest eveniment.