Strategie Bull Market - Cum sa faci Bani in Bull Market

Suntem în plin bull market, o piață bull este caracterizată de luni de creșteri. Acest bull market a început încă din anul 2020, și, după cum am spus este în plină desfășurare. Acest bull market nu este pe cale să se termine, credem că va mai dura.

Însă, chiar dacă toate cresc foarte mult de câteva luni foarte mulți oameni continuă să piardă bani. Întrebarea este: Cum poate cineva să piardă bani când toate cresc? Răspunsul este unul simplu deoarece tranzacționează pe baza emoțiilor fără să aibă un plan, fără să cunoască cu adevărat piața. Oameni vor cumpără monede care deja au crescut foarte mult, nefiind interesați de cele care încă nu au crescut. Totdată în bull market piața tinde să aibă corecții agresive  și rapide intre 15 si 30% unde majoritatea renunța la monedele pe care le-au cumpărat mult mai sus.

 

Astfel, pentru a face bani în bull market tot ce trebuie să facem este să cumpărăm monedele cu potențial atunci când nimeni nu vorbește despre ele, fiecare moneda avea momentul ei de creștere exponențială. Doar că am cumpărat o moneda într-un suport bun la momentul potrivit nu înseamnă că vom ieși profitabili din acea tranzacție, foarte mulți au intrări bune, dar ei niciodată nu își marchează profit gândindu-se că acea moneda va urcă la nesfasit. 

Să presupunem că am luat 4 monede în care am crezut, toate cu potențial în urmă unei analize tehnice corecte. Din acele patru monede una a avut o creștere de 100% în 2 săptămâni, ce facem? Ce trebuie să facem este să vindem acea moneda fie în perechea cu Bitcoin astfel acumulând mai mult Bitcoin fie pentru USDT (usdt - stablecoin, paritate 1:1 cu dolarul american). Iar cu acei USDT vom aștepta o altă oportunitate, nu vom cumpăra moneda vândută înapoi la o retragere de 15% spre exemplu deoarece noi urmărim să luăm o moneda care la fel nu a avut momentul ei de creștere.

Niciodată nu vom vinde o monedă din portofoliu care nu crește pentru a cumpără una pe creștere, vom avea răbdare. La fel vom proceda și cu celelalte 3 monede din portofoliu, vom aștepta să aibă acel moment de creștere în care noi vom vinde fie pentru BTC, fie pentru USDT. Dacă respectiva moneda va mai crește după ce am vândut-o nu mai este treaba noastră.

La final de bull market vom vinde toate altcoin-urilor pentru BTC, iar o parte din BTC îl vom transforma în USDT, însă atenție, nu tot. Vom continuă să acumulăm cu USDT-ul disponibil monedele cu potențial pe durata bear marketului pentru a fi pregătiți de următorul bull market.