Sondajul Visa cu Privire la Cryptomonede. Care Este Rezultatul?

   Compania VISA a pus la cale un sondaj cu privire la adoptarea cryptomonedelor ca plată directă în micile afaceri, fapt ce oferă o privire de ansamblu în viitorul cryptomonedelor, dar și modul în care acestea evoluează constant, devenind un subiect cât mai discutat și de luat în considerare.

   Aproape un sfert dintre afacerile mici din nouă țări din întreaga lume intenționează să accepte monedele digitale ca formă de plată în 2022, în timp ce 13% dintre consumatorii din aceste țări se așteaptă ca magazinele de retail să înceapă să ofere plăți criptografice în acest an și ulterior.

 


   Sondajul realizat în rândul a 2.250 de proprietari de mici afaceri din nouă țări, printre care Statele Unite, Brazilia, Singapore și Canada, sugerează că este posibil ca criptomonedele să înceapă să devină un mijloc de plată obișnuit.
 
   De asemenea, sondajele făcute pe un număr de 1.000 de adulți din Statele Unite, alături de 500 de adulți din fiecare dintre cele nouă țări, au condus către următorul aspect :

   "Cred că tot mai mulți oameni se simt mai încrezători în ceea ce privește criptomonedele", a declarat într-un interviu Jeni Mundy, șeful global al Visa pentru vânzări și achiziții la comercianți.

   În ciuda popularității lor în creștere în rândul investitorilor, criptomonedele nu sunt utilizate pe scară largă pentru a plăti bunuri și servicii, în mare parte din cauza fluctuațiilor frecvente ale valorii lor.

   Întreprinderile mici din afara Americii de Nord sunt mai deschise la acceptarea monedelor digitale, inclusiv Bitcoin, ca forme de plată.

 


   Visa a constatat că mai mult de 30% dintre comercianții din micile afaceri din Emiratele Arabe Unite, Hong Kong, Singapore și Brazilia intenționează să ofere clienților opțiunea de a plăti folosind criptomonede în lunile următoare. Monedele digitale au luat avânt în fiecare dintre aceste jurisdicții, în ciuda reglementărilor diferite.

   În schimb, 19% dintre întreprinderile mici din Statele Unite și doar 8% din Canada se așteaptă să ofere cripto ca opțiune de plată în 2022.

   Aproape trei sferturi dintre întreprinderile intervievate la nivel mondial au declarat că acceptarea de noi forme de plată este "fundamentală" pentru creșterea afacerii lor. Pentru multe companii mici care se orientează către noi forme de plăți digitale, adoptarea criptomonedelor poate fi o evoluție naturală.