Se Extinde Binance In Rusia Contrar Situatiei Dificile?

  Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume, vrea să se extindă în Rusia și în statele învecinate, unde vede perspective pentru noi reglementări care îi vor stimula afacerile, a declarat un director executiv. 

  Politicienii ruși au făcut presiuni pentru o schimbare de direcție din partea băncii centrale, care a propus restricționarea tranzacțiilor cu criptomonede și a mineritului din cauza temerilor că ar putea provoca instabilitate financiară. Aceștia spun că ar trebui, în schimb, să reglementeze o afacere care ar putea atrage mai multe venituri fiscale. 

  Președintele Vladimir Putin a cerut băncii centrale să găsească un consens cu privire la modul în care să abordeze afacerea criptomonedelor, cu care băncile centrale și autoritățile de reglementare din întreaga lume s-au confruntat. 

  "Obiectivul nostru este să obținem o licență și să desfășurăm o activitate legală acolo unde reglementările permit", a declarat pentru Reuters directorul Binance, Gleb Kostarev, adăugând că firma sa speră într-o abordare progresistă a reglementării din partea Rusiei, care ar putea influența abordarea adoptată de vecinii săi. 

  Kostarev a declarat că Rusia, unde banca centrală afirmă că volumul anual al tranzacțiilor cu criptomonede se ridică la aproximativ 5 miliarde de dolari, este important din punct de vedere strategic pentru Binance. 

  Rusia s-a opus ani de zile criptomonedelor, spunând că acestea ar putea fi folosite pentru spălarea banilor sau pentru finanțarea terorismului. Ea le-a acordat statut legal în 2020, dar a interzis utilizarea lor pentru plăți. 

  "Ucraina, Kazahstan și Uzbekistan sunt mai loiali criptomonedelor și fac pași spre liberalizare, mai degrabă decât spre restricționare, dar autoritățile de reglementare locale iau aceste măsuri cu ochii pe Rusia.", a declarat Gleb Kostarev.

  Hashrate-ul global, care se referă la puterea de calcul utilizată de calculatoarele conectate la rețeaua bitcoin, a fost redus cu aproximativ 20% în această lună din cauza tulburărilor politice și a penei de curent din Kazahstan, a estimat Binance.