Raport Saptamanal: BTC, ETH, ALTS #No4

Perspective 1M, 1W pe BTC si ETH

BTC 1M: https://www.tradingview.com/x/FbX2YGnX/

Chart Lunar

         BTC in primele 2 saptamani ale acestei luni are din nou o corectie. De la open-ul candelei lunare, cryptomoneda a pierdut 20% din valoare la cel mai mic pret tranzactionat luna asta. In prezent ne aflam la aproximativ -15%.

          Rezistenta pe chartul lunar se afla la $58800.

          Suport lunar nu avem aproape, ramane sa consultam sectiunea saptamanala.

BTC 1W: https://www.tradingview.com/x/28GEQjIA/

Chart Saptamanal

         BTC nu a reusit sa atinga saptamana trecuta rezistenta saptamanala de la ~$60000, iar in aceasta saptamana a inregistrat o scadere.

          Scaderea se opreste in suportul din zona 0.5 fib ($46800).

          Alte suporturi avem la $45200, $42500, $38200.

          Personal cred ca o sa ne mentinem in zona $45200, adica pe chartul saptamanal nu o sa inchidem sub aceasta zona. Este posibil sa ajungem putin mai jos cu un wick, dar ma astept ca respectiva candela saptamanala sa inchida peste $45000. Pana unde mai jos cu un wick ? Explicam in sectiunea zilnica.

 

          Este posibil ca ce vedem acum pe chartul saptamanal sa fie un zona cluster demand (zona de demand formata din mai multe candele).Mai simplu, o perioada de acumulare, care preceda o crestere. Scenariul este prezentat in urmatorul chart

BTC 1W: https://www.tradingview.com/x/vS1tMhbA/

 

ETH 1M : https://www.tradingview.com/x/wMHRup69/

 

Chart Lunar

         ETH pare ca isi revine in totalitate de la corectia suferita in urma scaderii BTC, incepe sa creasca din nou si intrebarea noastra este pana unde.

          Desi este posibil sa creasca si mai mult decat vom prezenta acum, este bine sa luam in considerare aceste 2 nivele.

          Este vorba despre extensiile 3 si 4 fib, obtinute prin maximul din 2018 si minimul in registrat in perioada de bear market ce a urmat. Asadar, avem extensia 3 fib la $4620, la aproximativ 18% deasupra pretului actual si 4 fib la $6140, la aproximativ 55% deasupra pretului. Aceste 2 zone par foarte aproape de pretul actual deoarece am prezentat varianta log-scale a chartului, iar distantele intre preturi sunt distorsionate pentru a putea vedea imaginea de ansamblu cat mai bine.

ETH 1W: https://www.tradingview.com/x/mYko0apV/

 

Chart Saptamanal

         Legat de chartul saptamanal nu avem prea multe de discutat in plus fata de editia precedenta, deoarece nu avem nici o candela noua rosie sau ceva de care ne putem lega pentru a construi un posibil suport sau rezistenta.

          Pastram uptrendul si urmatoarele zone de suport $1930, $1690.

Perspective Daily 1D sau 4H pe BTC si ETH

BTC 1D : https://www.tradingview.com/x/n7o96Ac9/

 

Chart Zilnic

         Observam ca pretul a intampinat dificultati in a se mentine peste zona 0.618 fib sis a creasca spre rezistenta de la $61200. A avut loc initial o scadere pana in zona 0.5fib care pentru un scurt moment a actionat ca si suport, o revenire catre 0.618 fib unde pretul si-a luat reject, iar mai apoi o candela mare rosie care a trecut foarte usor prin suportul de la $51300 si s-a dus pana in zona de demand pe care o vedeti evidentiata in zona $44000-46000. Observam ca zona $51300 s-a transformat in rezistenta si in acest moment pretul are dificultati in a trece de ea.

          Observam si un uptrend pe care pretul momentan il respecta si nu trece mai jos.

          Multa lume vorbeste despre zona 200 EMA de pe chartul zilnic, care se afla in zona $42100 in acest moment. Este posibil sa ajugem cu un wick in acea zona si dupa sa avem o crestere. Avem urmatorul chart unde puteti vedea aceasta medie mobila. BTC 1D : https://www.tradingview.com/x/K0EOSCwS/

ETH 1D : https://www.tradingview.com/x/XMg0EMq7/

 

Chart Zilnic

         ETH a scazut si s-a oprit in extensia mare 3 fib $3540 pe care in acest moment o consideram suport. Si extensia mica 3 fib de la $3730 a jucat un rol important deoarece candela a inchis in aceasta zona.

          Rezistenta avem la $4170.

E-GOLD / ELROND (EGLD)

 

EGLD 1D: https://www.tradingview.com/x/t3mRdRUA/

 

         Cryptomoneda romaneasca a scazut si ea in urma corectiei BTC. Pretul a intampinat dificultati la rezistenta $195 si s-a intors in zona de demand, observam totusi ca suportul de la $169 a fost pierdut si s-a transformat in rezistenta.

         Aceasta zona in care ne aflam, atat timp cat pastram si suportul de la $157 este o zona buna de cumparat, cu un target in zona de supply evidentiata, asta ar insemna profit de peste 30%.

         Important in acest moment este sa nu pierdem suportul de la $157, deoarece daca se intampla asta, este posibil sa ajungem la $137.