Pregateste Casa Alba un Ordin Executiv Pentru Crypto? Ce Se Poate Intampla?

    Casa Albă condusă de Joe Biden este așteptată să emită în următoarele săptămâni un ordin executiv cu privire la măsurile pe care le va lua guvernul SUA în ceea ce privește activele digitale.

    O sursă "familiarizată cu planul Casei Albe" a declarat pentru Barron's că ordinul executiv va fi emis într-un memorandum de securitate națională. Memorandumul președintelui american ar urma să atribuie unor instituții guvernamentale sarcina de a studia criptomonedele, stablecoins și NFT-urile cu scopul de a dezvolta un cadru de reglementare funcțional.

    Sursa a fost citată spunând că:

    "Acest lucru este conceput pentru a analiza în mod holistic activele digitale și pentru a dezvolta un set de politici care să dea coerență la ceea ce guvernul încearcă să facă în acest spațiu."

    Zvonurile privind un potențial ordin executiv privind crypto au circulat în ultimele zile, iar la începutul acestei săptămâni, Forbes a raportat că acele instituții guvernamentale vor emite probabil rapoarte cu privire la concluziile lor până la jumătatea anului 2022, analizând "riscurile sistemice ale criptomonedelor și utilizările lor ilicite".

    Motivul pentru care ordinul executiv se încadrează în domeniul securității naționale este ipoteza conform căreia, criptomonedele sunt un instrument transfrontalier de transfer de bani. Capacitatea tehnologiei blockchain descentralizat de a ocoli supravegherea sau regulile geo-specifice înseamnă că administrația ar putea face presiuni pentru reglementări internaționale sincronizate cu alte țări.

    Între timp, susținătorii din rândul legislatorilor încearcă să netezească marginile mai aspre ale legislației deja adoptate. Ca un ecou al solicitărilor experților din industria criptografică, un grup bipartizan de reprezentanți ai Camerei Reprezentanților a cerut secretarului Trezoreriei Janet Yellen, nominalizat de Joe Biden, să clarifice aspectele din proiectul de lege privind infrastructura care se referă la activele digitale. Proiectul de lege privind infrastructura a fost promulgat în noiembrie anul trecut pe fondul unor controverse, deoarece definiția "brokerului" este probabil prea largă, incluzând mineri, dezvoltatori de software, validatori de tranzacții și operatori de noduri.

    Grupul de legislatori bipartizani a propus, la 26 ianuarie, să restrângă domeniul de aplicare a informațiilor pe care le poate obține un broker pentru a preveni crearea unor "condiții de concurență neuniforme pentru tranzacțiile cu active digitale și pentru cei care trebuie să le furnizeze". Unii brokeri, așa cum sunt definiți în prezent în proiectul de lege, nu au capacitatea de a verifica informațiile despre expeditorii și destinatarii de crypto, așa cum prevede legea. Yellen nu a răspuns încă la această solicitare.