Prețul de referință al acțiunilor Coinbase COIN stabilit la doar 250 USD,1.700 de angajați primesc acțiuni gratuite

Acțiunile americane Coinbase au primit un preț de referință de 250 USD de la Nasdaq, înaintea mult așteptatei listări directe la bursă in urmatoarele ore.

Prețul este cu mult sub prețul actual de pre-tranzacționare FTX de 600 USD, deși volumul in 24 de ore este de 4 milioane USD.

Bursa devine publică printr-o listare directă în locul unei IPO, ceea ce înseamnă că prețul de referință nu este un indicator direct al plafonului de piață al companiei. Aceasta implică pur și simplu o evaluare de 65 miliarde USD, care este sub alte estimări cuprinse între 68 miliarde USD și 120 miliarde USD.

Anunțul Nasdaq a precizat că prețul de referință, care reflectă tranzacțiile anterioare, dar a fost stabilit prin consultarea cu consilierii financiari Coinbase, a fost creat datorită faptului că „COIN nu a avut recent tranzacții susținute pe o piață de plasament privat”.

Prețul de referință nu reflectă prețul de deschidere, anunțul a clarificat:

„Vă rugăm să rețineți că prețul de referință NU este un preț de ofertă și nimeni nu a cumpărat sau vândut acțiuni la acel preț. Prețul public de deschidere va fi stabilit pe baza comenzilor de cumpărare și vânzare din licitația de deschidere de pe Nasdaq. ”

Aceasta este prima listă directă semnificativă pe Nasdaq. Potrivit CNBC, în „cele cinci listări directe semnificative care au avut loc pe bursa din New York - Spotify, Slack, Palantir, Asana și Roblox - prețul de deschidere a fost în medie cu aproximativ 37% peste prețul de referință”. Urmând această tendință, prețul de deschidere al Coinbase ar depăși 340 USD, cu o evaluare de aproximativ 90 miliarde USD.

Prețul de tranzacționare ar putea crește și mai mult cu contractul de pre-listare Coinbase, CBSE tranzacționând în prezent în jur de 600 USD pe bursa FTX, reprezentând o primă de 140% peste prețul de referință. Un alt indicator care sugerează o primă zi puternică a fost situația financiară din primul trimestru al anului 2021, sugerând că veniturile au crescut la 1,8 miliarde de dolari, aducând un venit net de până la 800 de milioane de dolari, ceea ce este în creștere față de cele 32 de milioane de dolari înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

La începutul listării Nasdaq, Coinbase a surprins pe toți cei 1.700 de angajați cu normă întreagă oferindu-le câte 100 de acțiuni, în valoare de 25.000 de dolari la prețul actual de referință.

 

uzi mereu de o criptomoneda/acțiune când deja este prea târziu și prețul a crescut foarte mult? Învață  analizez corect o criptomoneda sau o acțiunea înainte ca aceasta  înceapă  crescă.  Acceseaza urmatorul link: www.angelbusiness.ro/pages/curs