Poate Fi Ford Noua Tesla?

Acțiunile Ford Motor, în mod surprinzător, au devenit oarecum controversate pe Wall Street în 2022. 
      Analistul Barclays Brian Johnson și-a crescut prețul țintă pentru acțiunile Ford la 23 $ de la 18 $. Johnson crede că acțiunile Ford vor continua să crească în 2022 pe fondul stocurilor scăzute ale dealerilor și al prețurilor ridicate ale vehiculelor.

      Acțiuniile companiei Ford a avut un 2021 grozav până acum. Acțiunile au crescut cu aproape 130% până în prezent. După toate ajustările recente ale analiștilor, prețurile țintă ale analiștilor Ford variază acum între 8 USD și 21 USD pe acțiune. 

 


     

      În urmă cu trei luni, prețurile țintă pentru acțiunile Ford variau între aproximativ 11 USD și 18 USD pe acțiune; spread-ul de 7 dolari a fost de aproximativ 50% din prețul actual al acțiunilor. Chiar dacă Wall Street pare să fie de acord cu Ford, Tesla (TSLA) rămâne regele controverselor privind stocurile de mașini. 

      Acțiunile companiei Ford au beneficiat de creșterea cererii auto și de prețuri mai mari pentru vehicule. Dar Ford a câștigat și datorită îmbunătățirii vânzărilor de vehicule electrice. Compania a vândut aproximativ 25.000 de vehicule Mustang Mach E complet electrice până în acest an. 

      În 2022, Ford lansează un F-150 complet electric. Creșterea vânzărilor de vehicule electrice va fi un factor cheie pentru investitorii Ford în 2022 – la fel cum este și pentru investitorii Tesla în fiecare an.