NFT-uri Cu Animale Salbatice Pentru Strangere de Fonduri. Poate Fi o Solutie Pentru Rezervatiile Naturale?

   Tlalamba, un leopard în vârstă de patru ani, a realizat multe în scurta sa viață. A născut doi pui și, până în prezent și este cel mai căutat animal din rezervația sa printre cumpărătorii unui nou proiect de vânzare de NFT-uri pentru a strânge bani pentru conservare.

    Acum, WildEarth, un serviciu de streaming al vieții sălbatice, creează NFT-uri legate de 25 de animale importante, precum Tlalamba din rezervația Djuma Game Reserve din Africa de Sud.

   Cumpărătorii vor avea acces special la imagini, videoclipuri și informații despre creaturi precum Tlalamba prin intermediul unei aplicații, unde pot, de asemenea, să discute cu alți proprietari de NFT. Aceștia primesc chiar și drepturi de vot în ceea ce privește numele puilor lui Tlalamba, precum și dreptul de a fi primii care își vor alege viitoarele NFT-uri. Patruzeci la sută din încasări merg către custodele habitatului animalelor, iar până acum s-au strâns aproximativ 16.000 de dolari pentru rezervația Djuma prin intermediul a peste 1.000 de vânzări. Fiecare NFT costă în prezent aproximativ 200 de dolari.

   Graham Wallington, co-fondator al WildEarth, a declarat că această inițiativă a permis entuziaștilor să dobândească un sentiment de custodie pentru animalele pe care le iubesc, oferind în același timp o nouă sursă potențială de venituri, fiabilă și cu impact redus, pentru conservarea la nivel global. 

   "Dacă nu creăm stimulentele economice necesare pentru a conserva animalele sălbatice, nu se va întâmpla", au spus cei de la Djuma Reserve, adăugând că veniturile actuale din conservare, și anume prin vânătoare și turism, au dăunat animalelor, habitatelor lor sau s-au dovedit masiv nesigure în timpul pandemiei.

   "Va trebui să găsim o soluție care să le permită oamenilor de acasă să conserve natura în sălbăticie". Chiar și turismul ar putea fi dăunător dacă o rezervație găzduiește prea mulți oameni, a adăugat Jurie Moolman, proprietarul rezervației Djuma. Djuma și-a închis cabanele comerciale.

   "Încercăm să călcăm pământul mai ușor", a continuat el, adăugând că inițiative precum WildEarth și programul NFT le permit să continue să împărtășească Djuma cu oamenii de pretutindeni, păstrând în același timp habitatul.

  Cu toate acestea, NFT-urile vor trebui să fie tranzacționate pe piața secundară, oferind redevențe continue custozilor habitatului, pentru ca acestea să devină un flux de venituri de încredere. Nu se știe dacă există cerere în acest sens. NFT-urile sunt cea mai nouă și bună formă de a digitaliza ceva, exemplul acesta fiind exponențial în expunerea în cât mai multe domenii demne de NFT-uri.