La Ce Trebuie Sa Fii Atent Daca Vrei Sa Investesti in Domeniul Cripto!

     Foarte multe persoane investesc în domeniul cripto, aruncând cu bani în diferite domenii doar pentru că așa au auzit la antreprenorul x, fară să se documenteze câtuși de puțin, ajungând să piardă bani, așa că haideți să vedem în rândurile următoare de ce ai nevoie ca să reușești în acest domeniu, și nu numai:   

  

   1. Educație financiară – Acest lucru îl realizăm prin research, începând cu cititul cărților din domeniul respectiv, urmărind oamenii de succes care au reușit în domeniu, majoritatea postând pe social media ( instagram, twitter, youtube), de unde rezultă informații gratis și valoroase, iar în cele din urma practică, momentul în care pui în aplicare tot ce ai învățat, unde iți vei da seama exact cum funcționează lucrurile, comparativ cu modul în care majoritatea celor care vând cursuri pur și simplu iți promit că dacă cumperi cursul lor nu trebuie să mai înveți nimic, doar să faci ce zic ei și gata, ajungi de succes, iar în cele din urmă, după ce vei pune în practică pașii descriși în acest articol, vei constata cu precădere că nu este deloc așa, cu cât sună mai ușor de realizat, dar cu profituri ieșite din comun, cu atât crește șansa ca acel lucru să fie ceva fals și de neîncredere.  

 

  

    2. P&L (profit and losses) - Prin acest P&L ce vei face este să treci într-un excel toate veniturile lunare pe care le încasezi, iar de cealaltă parte să treci toate cheltuielile lunare, ajungând astfel la o suma încasată și o suma cheltuită, diferența dintre cele 2 reprezentând banii cu care rămâi la sfârșit de lună, din care poți alege mai târziu cât să investești și cât să economisești, dar și pentru a te ajuta să conștientizezi modul în care cheltui bani, analizând astfel necesitatea acelor cheltuieli, dar și a veniturilor, știind astfel faptul că trebuie să lucrezi cât mai mult la acel excel pentru a putea ieșii din aceasta capcană care te face ca la sfârșit de lună să nu ramai cu niciun ban în buzunar.  

 

  

    3. Venit constant – Este foarte important să ai un venit înainte de luarea deciziei de a investi o sumă de bani, dar și de a economisi-o, doarece neavând un venit prestabilit, tu nu vei știi exact cât iți permiți să cheltui, nici cât să economisești, nici cât să investești. Spre exemplu, poate la final de lună tu decizi să investești 1000 lei, apoi surpriză, nu iți permiți să plătești chiria sau să iți asumi anumite cheltuieli, deoarece nu ai acest venit, dar nici nu vei știi cu ce sumă vei fi confortabil să cheltui lună de lună, poate te decizi să investești lunar o sumă fixă de bani, dar nu poți garanta că în fiecare lună vei putea face asta, dată de lipsa de numerar cu care te confrunți, astfel este recomandat ca la sfârșit de lună să știi exact cu câți bani rămâi, fapt ce este în strânsă legătură cu pasul numărul 2, dar și de alt aspect foarte important, niciodată nu este bine să investești o sumă cu care tu nu ești confortabil, astfel nu recomandăm să plasezi spre exemplu banii de chirie, pentru că nu știi niciodată cât de profitabile vor fi investițiile tale, mai ales dacă sunt pe termen lung, unde banii vor rămâne blocați în investiția respectivă pentru o anumită perioadă.  

 

  

 

    4. Gradul de risc – este foarte important să fii asumat în investiții, dar și să conștientizezi gradul de risc la care te expui, pentru că după cum am zis, nimic nu este garantat, astfel cel care iți garantează anumite profituri, procente, etc, cel mai probabil urmărește să-ți ia banii și să te lase cu ochii-n soare. De aceea este foarte bine să fii familiarizat cu toate aspectele investiției pe care o ai în fața, moment în care toți pașii descriși mai sus se conectează. Cunoști exact în ce te bagi, știi exact cât produci și cât consumi, știi exact cât iți permiți să riști, dar ești și conștient de riscul pe care ți-l asumi.