La ce sa ne Asteptam de la BTC? | Raport 25 Aprilie
BTC 1M : https://www.tradingview.com/x/azFD3PuE/
Charturile sunt de 4 tipuri, in functie de time-frame si anume : 1M (lunar), 1W(saptamanal), 1D (zilnic), 4H(4 ore) iar “liniile orizontale” desenate pe ele care reprezinta suporturi si rezistente sunt strict pentru acel time-frame, in ideea ca pe chartul saptamanal nu vom vedea suporturi/rezistente lunare si asa mai departe.
Ele au relevanta, cele mai importante fiind cele mai mari (1M>1W>1D>4H), dar prefer sa nu le pun pe toate pentru a nu aglomera chartul si a il face cat mai usor de inteles posibil. Observati ca obisnuiesc sa notez cu M W “liniile”, cred ca intelegeti ca reprezinta suporturi/rezistente saptamanale si lunare.
O sa incerc sa adaug atunci cand este posibil si comentarii de genul “Cumpara aici”, “Vinde aici” pentru a veni in ajutorul traderilor. Nu recomand totusi sa faceti orbeste cum zic eu, pentru ca ma pot insela uneori. Cum e o vorba in popor : “This is not financial advice” 😊.
PS : Obsinuiesc sa rotunjesc unele valori ale preturilor pentru ca oricum acestea variaza putin de la exchange la exchange.
Chart Lunar
Rezistenta pe chartul lunar consider a fi maximul inregistrat luna trecuta, care este in zona $62000.
Suporturi nu prea avem in apropiere deoarece am avut o perioada in care doar am crescut, asa ca primul suport este maximul inregistrat in 2017, zona $20000.
Asa cum ziceam, am avut o perioada in care am vazut doar cresteri pe chartul lunar, mai exact 6 luni consecutive in care candelele au inchis doar pe “verde” (in cazul nostrum, pe alb).
Acest lucru s-a mai intamplat de 2 ori in istoria pretului Bitcoinului, mai exact, in septembrie 2012 si aprilie 2013, iar in ambele cazuri, in luna a 7a pretul a scazut cu 22%, respectiv cu 42%; cee ace s-a intamplat si in aceasta luna. O sa vedem pe chartul saptamanal unde este posibil ca aceasta corectie sa se termine.
BTC 1M : https://www.tradingview.com/x/heoPXjGY/
BTC 1W : https://www.tradingview.com/x/t8iSkz88/
Chart Saptamanal
Pe chartul saptamanal avem urmatoarele rezistente : $60000, $57500.
Suporturi avem la $45200, $38200, $32300.
Intre suporturile de la 32-38000 se formeaza o zona de demand, care va actiona ca si suport in cazul in care pretul coboara in acea zona.
Observam ca zona $45200 este si 0.5 fibonacci retracement, adica un motiv in plus sa consideram aceasta zona ca fiind una de suport, de unde pretul este probabil sa isi schimbe directia, in sus. Si zona 0.618 fib este una foarte importanta ca si zona in care pretul obisnuieste sa isi schimbe directia. Pentru necunoscatori, aceasta se mai numeste si “Golden pocket”.