Glitch-ul de trilioane de dolari al celor de la Coinmarketcap. Ce s-a Întamplat cu Adevărat?

14 decembrie 2021 a fost cea mai fericită zi pentru mulți deținători de cryptomonede, chiar dacă a fost doar pentru câteva minute.

           O eroare în Coinmarketcap, cel mai popular agregator de prețuri din industria cryptomonedelor, a început să arate creșteri ale prețurilor de ordinul a câteva trilioane de dolari. Bitcoin la 850.867.136.053,72 $, Ethereum la 179.598.602.169,65 $ și BNB la 33.520.911.478 $ au fost printre cele mai notorii exemple. Chiar și monedele stabile au crescut, USDC arătând un preț de 42.042.904 $ și USDT la 69.894.267,23 $.

           Nu, din păcate, totul a fost un vis! Un bug generat de cei de la  Coinmarketcap a arătat o creștere absurd de mare a celor mai importante cryptomonede afectând toate serviciile crypto care se bazau pe datele sale pentru a afișa prețurile/respectiv soldurile.

 

             Incoerența prețului a afectat alți furnizori de servicii. Utilizatorii unor portofele de cryptomonede (cum ar fi Jax) care obțin date de la Coinmarketcap au raportat, de asemenea, că soldurile lor fiat au crescut vertiginos, deși este esențial de reținut că soldurile crypto au rămas în conformitate cu realitatea. În mod similar, unele site-uri web care urmăresc prețurile cryptomonedelor au fost, de asemenea, afectate. De exemplu, CNBC a arătat creșteri de trilioane de dolari ale prețurilor cryptomonedelor, în timp ce Yahoo Finance a arătat că Bitcoin a scăzut la intervalul de 30.000 $.

              Din caracteristicile sale, totul pare să indice o eroare API. Nicio bursă nu a înregistrat un comportament anormal sau variații considerabile de preț. La câteva minute după detectarea erorii, echipa Coinmarketcap a reușit să o repare, readucând lucrurile la normal. Platforma deținută de Binance nu a raportat încă cauzele acestei erori curioase, deși au asigurat că își vor reseta serverele ca măsură suplimentară de securitate.