Elon Musk Susține că Dogecoin Este Mult Mai Potrivit pentru Plăți decât Bitcoin

Elon Musk a susținut, după ce a devenit persoana anului declarată de TIME Magazine, că Dogecoin este mai potrivit pentru tranzacții decât Bitcoin.

 

           După ce a primit această recompensă în cadrul interviului TIME, Musk a profitat de ocazie pentru a vorbi despre ce reprezintă banii pentru el. Desigur, a vorbit și despre cryptomonede și, mai precis, despre Bitcoin și Dogecoin. Înainte de a intra în subiect, Musk a declarat și susținut că sunt foarte puțini oameni care înțeleg natura banilor mai bine decât el. De asemenea, acesta a declarat că Tesla a jucat un rol important în crearea PayPal.


           Acesta a continuat să vorbească despre Bitcoin. El a susținut că volumul tranzacțiilor BTC este scăzut și că acest cost per tranzacție este mult prea mare. „În esență, Bitcoin nu este un bun substitut pentru moneda tranzacțională.” , a concluzionat Musk.

          Apoi a început să vorbească despre Dogecoin și să susțină că deși a fost creat ca o glumă, Dogecoin este mai potrivit pentru tranzacții decât Bitcoin. Motivul este simplu - fluxul total de tranzacții pe care îl puteți face prin Dogecoin este mult mai mare decât cel realizat prin Bitcoin.

 


         

          Musk a mai spus că DOGE este ușor inflaționist, dar că inflația menționată este un număr fix, spre deosebire de un procent. Prin urmare, se va diminua în timp.


          La scurt timp după ce a făcut această declarație, el a postat și pe Twitter că Tesla va începe să accepte DOGE pentru unele produse, catapultându-i prețul considerabil.