Elon Musk Nu Mai Cumpara Twitter-ul? Care Este Situatia Actuala?

    Acordul mult așteptat dintre Elon Musk și Twitter a fost suspendat pentru moment. Elon Musk a informat că achiziția a fost amânată din cauza unor probleme legate de conturile false și escrocherii pe populara platformă de socializare.

    CEO-ul Tesla și SpaceX a anunțat la începutul lunii aprilie că este pe cale să preia compania, atunci când se zvonea că a achiziționat un pachet pasiv de 9,2% din Twitter. La scurt timp după aceea, Elon Musk nu era încă decis dacă să facă parte din board-ul de conducere sau dacă să respingă poziția.

    Ulterior tuturor acestor evenimente, acesta a decis să facă un pas și mai important și s-a oferit să cumpere întreaga companie și să o facă privată. Oferta sa de cumpărare, în valoare de aproximativ 44 de miliarde $, a fost acceptată la sfârșitul lunii aprilie.

    De atunci, Elon Musk a lăsat lucrurile să se întâmple de la sine, deși doar câteva rapoarte sugerau că el ar putea deveni CEO temporar după preluare acțiunilor și că multe companii, inclusiv Binance, i-au susținut această preluare de acțiuni. Chiar înainte de a încheia această tranzacție, Musk a vorbit întotdeauna despre numărul de escrocherii care apar pe Twitter, precum și despre procentul îngrijorător de profiluri false.

    Numele său a fost folosit în numeroase fraude de falsificare a identității în trecut, unele incluzând chiar și Bitcoin. Ca atare, el a promis că va lucra pentru curățarea platformei de socializare de aceste conturi false. Un raport informează că spam-ul și conturile false reprezintă mai puțin de 5% din totalul utilizatorilor Twitter, iar Musk a actualizat pe 13 mai că afacerea a fost suspendată temporar, în așteptarea detaliilor care să susțină această afirmație.

    Mai mulți investitori și traderi destul de importanți au altă părere despre postarea lui Elon Musk, sugerând că miliardarul nu a intenționat niciodată să cumpere Twitter. În schimb, aceștia susțin că CEO-ul Tesla și SpaceX a reușit să majorele prețul acțiunilor TWTR pentru a obține un profit rapid.