Ce este dominanța BTC (BTC.D)?

Dominanța Bitcoin (BTC.D)  este raportul dintre capitalizarea de piață a Bitcoin și capitalizarea de piață a tuturor monedelor.

Dominanța Bitcoin se găsește pe tradingiview în secțiunea "INDEX" sub numele de BTC.D.

De exemplu, dacă capitalizarea de piață a tuturor criptomonedelor ( inclusiv BTC) este de 2T de dolari și capitalizarea de piață a BTC este de 1T de dolari, dominația BTC este de 50%.

De ce ar conta asta? Pur și simplu, când dominanța Bitcoin scade, alte criptomonede cresc în mod normal în preț (o oportunitate pentru traderi și investitori). Când există o perioadă prelungită de dominație BTC scăzută, declarăm chiar că suntem într-un „altcoins season“.

Observăm că a fost destul de ridicată în primii ani după apariția ( în mare parte peste 90%) și la un minim istoric de 33% la începutul anului 2018, când altcoin-urile au început să apară. Anul acesta, dominația BTC a fost în mare parte situată între 60% și 70%. Până când a început cu adevărat tendința descendentă la mijlocul lunii martie.

În ultimele zile, am scăzut sub 50% pentru prima dată din 2018. Cu dominanța Bitcoin care scade din ce în ce mai multe putem spune ca este altcoinseason însă mai este mult de mers în sus pt alcoin-uri. Cu toate acetea, când BTC.D va începe să crească trebuie să ieșim treptat din altcoin-uri deoarece va crește BTC în timp ce altcoin-urile fie vor scădea fie vor avea o mișcare liniară (sideways)