De Ce S-au Prabusit Actiunile Walmart Saptamana Trecuta?

Acțiunile gigantului supermarket Walmart (WMT) au fost puternic afectate în săptămâna precedentă. Acțiunile au scăzut în total cu 19,5% până la sfârșitul săptămânii, o scădere uriașă pentru un stoc care nu este asa volatil. Această acțiune a fost chiar mai neașteptată decât scăderea S&P500 de 3% din aceeși perioadă.


    A existat un sentiment de frică continuă de-a lungul săptămânii în cadrul retail, atunci când Walmart și Target au raportat ambele câștiguri mai slabe decât se așteptau în primul trimestru. Ambele companii au declarat probleme vizavi de costurile operaționale crescute față de trimestrul anterior. Acest lucru a declanșat o vânzare în masă a stocului.

 



    Cu toate acestea, veniturile Walmart au crescut cu 2,4% de la an la an la 141,6 miliarde $, depășind estimarea medie a analiştilor pentru venituri de 138,9 miliarde $. Rezultatele finale au fost neașteptate și reflectă mediul neobișnuit afalt în piață în momentele actuale. Nivelurile inflației din SUA, în special a alimentelor și a combustibilului, au creat o presiune mai mare asupra costurilor marginale și a celor operaționale decât așteptările.

 



     În continuare, Walmart plănuiește să facă unele ajustări ale prețurilor în unele domenii în care costul mărfurilor a crescut. Acest lucru va testa atât puterea de stabilire a prețurilor a Walmart, cât și puterea de cumpărare a consumatorilor. Dacă compania poate crește strategic prețurile fără a avea un impact negativ asupra cererii, problema de compresie marginală poate fi transformată  într-o problemă temporară în loc să persiste până când inflația se normalizează.