De Ce Este Maiar Offline? Ce S-a Intamplat?

    Maiar Exchange, un exchange descentralizat (DEX) originar din blockchain-ul Elrond, a fost temporar devenit offline după ce un hacker a reușit să plece cu Elrond eGold (EGLD) în valoare de aproximativ 113 milioane de dolari.

 

 

    Luni cu câteva minute înainte de ora 12:00 UTC, cofondatorul și CEO-ul Elrond, Beniamin Mincu, a scris pe Twitter că el și echipa sa investigau un set de activități suspecte pe Maiar.

    La scurt timp după, DEX-ul a devenit offline, iar Beniamin Mincu a raportat că problema a fost identificată și că a fost implementată o remediere de urgență.

     Într-un thread pe Twitter postat aproape 24 de ore mai târziu, în jurul orei 23:00 UTC, Beniamin Mincu a spus că a fost identificat un bug potențial critic care a deschis o zonă de exploatare, care trebuia rezolvată și atenuată în cel mai scurt timp.

      Activitățile suspecte au fost posibil identificate și explicate într-un thread de Twitter de către analistul pseudonim on-chain Foudres, care a dezvăluit că potențialul atacator a desfășurat un contract inteligent care le-a permis cumva să retragă peste 1,65 milioane EGLD.

      Trei portofele au putut să retragă în mod misterios 800.000, 400.000 și, respectiv, 450.000 EGLD, care la prețurile actuale valorează în total aproape 113 milioane de dolari.

      Atacatorii au reușit să vândă aproximativ 800.000 de EGLD, în valoare de aproximativ 54 de milioane de dolari, ceea ce a făcut ca prețul EGLD pe Maiar să scadă de la 76 de dolari la aproximativ 5 dolari. 

        Prețul EGLD a scăzut cu 9,5% de la aproximativ 74 $ la 65,50 $, dar de atunci și-a revenit ușor, tranzacționându-se acum aproape de 68 USD.

       Beniamin a declarat în actualizarea sa că a fost implementat un upgrade pentru a remedia bug-ul și va fi oferită o explicație tehnică după clarificarea că soluțiile implementate sunt testate și funcționează.

        El a susținut că toate fondurile sunt în siguranță și vor fi disponibile la repornirea DEX, care este programată pentru marți, spunând că majoritatea fondurilor exploatate au fost fie recuperate integral, fie vor fi acoperite de Fundația Elrond.

        Aproximativ 1,6 miliarde de dolari în criptomonede au fost furate de pe platformele de finanțare descentralizată (DeFi) în primul trimestru al anului 2022, iar peste 90% din toate criptomonedele furate provin din protocoale de finanțare descentralizată (DeFi) piratate, cum ar fi DEX-urile.