China Lanseaza Colectii de NFT-uri. Este Beijingul Impotriva Acestei Miscari?

   Agenția oficială de știri Xinhua a anunțat că va emite o colecție de fotografii din presa digitală prin intermediul unor NFT-uri, o premieră pentru China și un impuls pentru tehnologia blockchain care stă la baza acestora și pe care Beijingul a criticat-o anterior.

  NFT-urile, care sunt certificate de proprietate digitalizate, au câștigat în popularitate la nivel global în acest an, fiind prezente în mai multe forme, de la un tweet cu autograf până la tablouri.

  Dar relația Chinei cu tehnologia din spatele lor, care susține, de asemenea, criptomonedele, este una complexă.


 

   Emiterea de către agenția de știri de stat ar indica un sprijin oficial pentru NFT-uri, însă publicația People's Daily, organul de presă al partidului, le-a criticat luna trecută ca fiind o posibilă fraudă.

  Xinhua a precizat într-un anunț oficial că intenționează să emită gratuit cele 11 fotografii, toate realizate de jurnaliști în cursul anului 2021, fiecare într-o ediție limitată de 10.000 de exemplare.

  Colecția, inclusiv o fotografie care comemorează cea de-a 100-a aniversare a Partidului Comunist Chinez, ar urma să "imprime amintiri digitale în metavers", a adăugat acesta.

 


  The Securities Times, de asemenea un organ de presă oficial, a numit anterior metaversul, un spațiu comun bazat pe tehnologii de realitate virtuală, "un concept grandios și iluzoriu".

  Companiile chineze, în special Ant Group, care nu este cotată la bursă, explorează sau aplică deja tehnologiile NFT. Iar majoritatea acțiunilor chineze legate de metavers au crescut considerabil, în urma anunțului celor de la Xinhua.

  Firma de realitate augmentată Goertek a urcat cu 6%, în timp ce compania de jocuri online Perfect World a câștigat aproape 4%.

 



  Gigantul chinez al rețelelor de socializare, Tencent Holdings, a declarat luna trecută că se așteaptă ca Beijingul să permită metaversului să funcționeze în China, cu condiția ca acesta să se conformeze normelor chineze.

  Criptomonedele, inclusiv Bitcoin, sunt văzute ca mijloace naturale de plată în metavers, dar Beijingul le-a reprimat ca posibile canale pentru fluxuri ilegale de capital și spălare de bani, iar în septembrie a ordonat o interdicție generală a tranzacțiilor și a mineritului de monede digitale.