CEO-ul Goldman Sachs consideră că reglementările Bitcoin sunt stabilite pentru o „mare evoluție”

David Solomon, CEO Goldman Sachs, a prognozat o „mare evoluție” în modul în care guvernul Statelor Unite reglementează Bitcoin și alte criptomonede în raport cu instituțiile financiare.

Într-un interviu acordat CNBC astăzi, Solomon a fost chestionat cu privire la mișcările gigantului bancar de a adopta Bitcoin (BTC). CEO-ul și-a ținut cardurile aproape de piept, dar a transmis că banca urmărește atent monedele digitale pe fondul cererii crescânde de expunere la criptare de la clienții săi:

„Continuăm să ne gândim la moneda digitală și digitalizarea banilor într-un mod foarte proactiv și, în acest context, suntem angajați cu clienții noștri și analizăm toate acestea prin centricitatea„ de ce au nevoie clienții noștri? ”. ”

Restricțiile actuale din SUA în jurul instituțiilor financiare le interzic să ofere expunere directă la clase de active volatile și riscante, cum ar fi Bitcoin. Datorită acestor reglementări, care consideră cripto ca o clasă de active cu risc ridicat, instituțiile financiare pot oferi expunere la criptare doar sub formă de poziții de custodie în active digitale, cum ar fi valori mobiliare sau fonduri tranzacționate la bursă.

Cu toate acestea, Solomon a remarcat că spațiul cripto evoluează și prevede că această situație se va schimba în timp, dar nu a vrut să speculeze cu privire la ceea ce presupune de fapt:

„Cred că va exista o mare evoluție. În ceea ce privește modul în care evoluează acest lucru în următorii ani, operăm în conformitate cu regulile pe care le avem. Nu voi specula unde vor merge regulile pentru instituțiile financiare reglementate, dar vom continua să găsim modalități de a ne servi clienții pe măsură ce avansăm. "

Banca a anunțat săptămâna trecută că divizia de gestionare a averii private Goldman este aproape de a oferi expunere Bitcoin clienților mai mari cu portofolii de 25 milioane dolari sau mai mult. Un „spectru complet” de opțiuni de investiții în Bitcoin și alte criptomonede este stabilit să ruleze în al doilea trimestru al acestui an.