Cele Mai Eficiente Cryptomonede Din Punct De Vedere Al Emisiilor De Carbon

    Bitcoin este adesea folosit ca exemplu în industrie, dar cu siguranță nu reprezintă piața mai largă a criyptomonedelor pentru că marea majoritate a monedelor sunt construite pe protocoale Proof-of-Stake (PoS), spre deosebire de Proof-of-Work (PoW), în cazul Bitcoin. În timp ce o mare atenție este îndreptată către protocoalele PoW ca fiind principala problemă pentru amprenta de carbon, în realitate, se datorează lipsei de energie utilizată la nivel global.

   Cryptomonedele nu pot rezolva criza energetică a planetei de unele singure, astfel de când emisiile de carbon ale cryptomonedelor au fost aduse în atenția publicului, a existat o reacție din partea comunității, investind și dezvoltând proiecte care urmăresc să atenueze amprenta de carbon a blockchain-ului.

    Mai jos avem 3 monede care sunt mai sustenabile din acest punct de vedere decât Bitcoin și Ethereum:

  • Algorand (ALGO)


   Algorand este un blockchain proof-of-stake care funcționează prin sprijinirea contractelor inteligente. O rețea scalabilă care oferă deținătorilor de ALGO o influență proporțională asupra rețelei. Lansat spre sfârșitul anului 2019, ALGO este o monedă relativ nouă în piață, dar cu siguranță este destul de importantă în industrie, situându-se printre primele 25 de monede după capitalizarea bursieră. Algorand oferă tranzacții rapide și un protocol PoS, ceea ce înseamnă că rețeaua este accesibilă și fiabilă, folosind mult mai puțină energie decât monedele principale precum Ethereum și Bitcoin.

  • Avalanche (AVAX)


    Un alt blockchain de contracte inteligente care folosește un algoritm PoS o reprezintă rețeaua Avalanche, care este limitată la 720 de milioane de monede AVAX. A fost dezvoltat pentru a permite implementarea blockchain-urilor private sau publice, calculând aproximativ 4.500 de tranzacții pe secundă la un cost mai mic decât alte rețele PoS precum Ethereum. Compatibilitatea lui Avalanche cu limbajul de programare Ethereum (Solidity) oferă dezvoltatorilor care construiesc proiecte DeFi, jocuri și NFT-uri o platformă de lucru nouă.

  • Hedera Hashgraph (HBAR)


    A treia monedă despre care vom discuta are o putere de procesare majoră, cu capacitatea de a procesa 100.000 de tranzacții pe secundă. HBAR este un token PoS și are o aprovizionare curentă de aproximativ 8 miliarde, cu o aprovizionare fixă ​​de 50 de miliarde de HBAR. O rețea DeFi care este utilizată pentru plăți în aplicație, microplăți, taxe de tranzacție și protecție a rețelei. Hedera este prezentată mai mult ca un grafic decât ca un lanț pentru blockchain. Pentru a simplifica orice explicație îndelungată, înseamnă că viteza verificărilor tranzacțiilor crește cu cât acestea au loc în rețea, oferind o scalabilitate de neegalat.

   În concluzie, acestea au fost 3 dintre monedele mult mai sustenabile din punct de vedere al emisiilor de carbon produse de pe urma tranzacțiilor decât cryptomonedele de bază - Bitcoin și Ethereum. Așadar, acestea pot reprezenta un real interes în vederea evoluției protejării mediului și pot reprezenta o alternativă de viitor pe care o pot alege utilizatorii de cryptomonede.