Idei Gresite Despre Bitcoin

1) S-a terminat pentru totdeauna, Bitcoin a fost doar o bulă. O să auziți asta de foarte multe ori. De cele mai multe ori oamenii se grăbesc să spună asta după o scădere mare, ei neînțelegând că piața merge în cicluri. Dar haideți să aruncăm o privire mai amănunțită asupra performanței BTC de la an la an.

Imagine

2) De data aceasta va fi diferit. La fel, acum vorbim de cealaltă extremă dacă la punctul 1 vorbeam de cei care atunci când scade piața se vor grăbi să spună că Bitcoin a fost doar o bulă, de data aceasta îi avem pe cei care vor spune că  va fi diferit în momente de creșteri mari. De obicei, în bull market o să auziți foarte mulți care spun acest lucru motivând că instituțiile sunt deja în Bitcoin, că nu mai are cum să scadă 50, 60, 70%. Am auzit asta în 2013, în 2017 și o auzim si astăzi, în 2021, dar credeți-mă nu o să fie diferit, piața va continua să meargă în cicluri. Este adevărat până la un moment dat, însă acum nu am ajuns în acel punct în care Bitcoin se va stabiliza cu un marketcap de peste 10T și nu va mai putea fi așa voltail, dar în timp va ajunge și acolo.

3) Scăderea Bitcoin a fost determinată de restricțiile din China? Din cauza tweet-urilor lui Elon Musk? Foarte mulți oameni din piață încă cred că știri precum "China banează Bitcoin" sau "Elon Musk a zis..." stau la baza unei scăderi sau creșteri în piață. Mereu o știre rea va venii când prețul va fi în rezistență, iar o știre bună cand prețul va fi în suport. Deoarece oamenii se așteaptă ca prețul să meargă în linie dreaptă ascendent atunci când vine o scădere după o perioadă lungă de creșteri, caută în tot deauna o cauză explicită a unei mișcări mari.

Imagine

4) Cei care cred în Bitcoin au dispărut. Există foarte mulți oameni care înțeleg ce se întâmplă cu Bitcoin, care știu cum funcționează piața iar ei nu vor dispărea niciodată, vor acumula treptat Bitcoin și nu vor vinde prea curand. Cei care intră noi în piață își vor pierde încrederea deoarece vor intra când deja piața este foarte extinsă fiind normală o scădere, ei vor rămâne dezamăgiți deoarece au auzit de la acei "influenceri" că Bitcoin sau moneda x,y va merge doar în sus. 90% dintre oamenii care sunt noi în piață în timpul unui bull market vor dispărea în timpul scăderilor și doar 10% vor înțelege cu adevărat cum funcționează piața pregătindu-se pentru următorul ciclu de piață.

5) Performanta Bitcoin este slabă. De obicei, oamenii spun acest lucru rapordându-se la perioade foarte scurte de timp. Cei care privesc întreaga imagine pe termen lung își vor da seama că Bitcoin este cel mai performant activ din istorie și va rămâne în continuare. Evitați să vă uitați la performanța BTC pe termen scurt.

6)  Nimeni nu va mai cumpăra BTC vreodată după acestă scădere. Aud această frază de când era Bitcoin la 3.000$. Adevărul este că cei care înțeleg Bitcoin, vor investi în Bitcoin când prețul acestuia scade, atunci când ei înțeleg că este o intrare perfectă majoritatea vor spune că nimeni nu va mai cumpăra Bitcoin. După ce acei oameni care cred în Bitcoin vor ridica prețul prin achiziția lor, vor urma acei investitor care credeau că nimeni nu va mai cumpăra Bitcoin și vor duce prețul mai sus, deoarece majoritatea dintre cei noi veniți vor cumpăra întodeauna pe creștere, niciodată pe scădere, acționând emoțional.

7) Bitcoin este mort. Această frază o veți auzi întodeauna într-un bear market, a fost spusă de atât de des, încât chiar există statistici care reflactă numărul de câte ori Bitcoin "a murit". În timp ce lumea spunea că a murit, aceasta a crescut de la sute până la milioane la %.