Care Este Problema din Spatele Scăderii Acțiunilor Robinhood?

Acțiunile Robinhood au scăzut marți după ce compania a declarat că datele a  milioane de clienți au fost expuse printr-o breșă de securitate, încălcând drepturile de protecție a clienților.


Un hacker a obținut pe 3 noiembrie o listă de adrese de e-mail pentru aproximativ 5 milioane de persoane și numele complete a 2 milioane pentru un alt grup, a declarat compania într-o postare pe blog luni seara.


Compania, a cărei creștere a fost determinată de investitorii care folosesc aplicația sa pentru tranzacții fără comisioane pe acțiuni, ETF-uri, criptomonede  a spus că nu crede că niciun număr de securitate socială, numere de cont bancar sau numerele cardurilor de debit au fost expuse. Nu a existat nicio pierdere financiară pentru niciun client ca urmare a atacului cibernetic.


Dar pentru aproximativ 310 de clienți, încălcarea datelor le-a expus numele, datele de naștere și codurile poștale, iar pentru un grup restrâns de aproximativ 10 clienți, chiar și date personale extinse.

 

Hacker-ul a proiectat un sistem de suport de asistență pentru clienți și a obținut acces la anumite sisteme folosind o tenica numită „inginerie socială”, care se folosește pentru a manipula în scopul obținerii informațiilor despre o organizație.
După ce s-a constatat furtul cibernetic de identități, hackerii au încercat să îi șantajeze pe cei de la Robinhood în schimbul datelor furate.
Cu toate că Robinhood s-a bucurat de succes pe tot parcursul anului în rândul utilizatorilor, în ianuarie a existat un episod care a creat multe nemulțumiri din cauza faptului ca site-ul a oprit vânzare de acțiuni pentru Gamestop și a mai multor „meme coin-uri”.