Bitcoin se retrage, calmul dinaintea furtunii? Experții fac predicții

Prețul Bitcoin arată în prezent o retragere mică în timp ce pierde cota de piață față de altcoins. La momentul publicării, Bitcoin se tranzacționeaza la 57.680 USD, cu o ușoară pierdere de 2,8% pe graficul zilnic. Pe graficele săptămânale și lunare, BTC crește cu 3,4% și, respectiv, cu 18,4%. Capitalizarea de piață rămâne peste 1 miliard de dolari.

Firma de analiză Whalemap indica că există o „luptă intensă” în zona de suport și rezistență pentru Bitcoin. După cum arată imaginea de mai jos, prețul Bitcoin are un nivel major de suport la 57.000 $ și 55.172 $. Pierderea acestor niveluri ar putea duce la o extindere a tendinței descendente pentru a testa suportul la 40.000 USD.

Whalemap a adăugat:

Bitcoin este limitat de nivelul destul de ridicat de 60.045 $. Aceasta este calmul dinaintea furtunii?

Bitcoin BTC

De ce alte monede depășesc Bitcoin?

În sprijinul celor de mai sus, analistul Willy Woo a spus că 54.000 de dolari este cea mai puternică „zonă de suport” pe care Bitcoin a avut-o de când a ajuns la 11.000 de dolari. În această privință, analistul a determinat un model în „fluxurile de portofel” BTC în care o perioadă de consolidare precede saltul către ATH-uri noi. Woo a spus:

În mod obișnuit, BTC formează o bază puternică de descoperire a prețurilor de 2-3 ori peste (ciclul anterior) din toate timpurile înainte de a se lansa pe maximele pieței bull. Această fază este aproape finalizată.

Între timp, mișcările investitorilor din Asia au fost relevante pentru acțiunea prețurilor Bitcoin. CEO-ul CryptoQuant, Ki-Young Ji, a declarat că „fundamentele Bitcoin” sunt puternice, dar este îngrijorat de „Bubble-ul coreean”. Valoarea indicelui BTC Kore Premium Index este la un nivel record.

Potrivit datelor CryptoQuant, tranzacționarea în ultimele 24 de ore se ridică la 61 de miliarde de dolari, sau 1,7% din tranzacționarea globală a cripto. Un factor important de luat în considerare este că în Coreea de Sud, contribuabilii vor avea o scutire pentru câștigurile lor dacă investesc în criptomonede până la sfârșitul anului.

Drept urmare, mulți oameni din această țară au ales să aloce bani acestor active. Cu toate acestea, investitorii vor fi responsabili dacă vor continua să tranzacționeze criptomonede anul viitor. Deci, mulți dintre noii participanți și-ar putea retrage banii înainte de sfârșitul anului. Prin urmare, preocuparea CEO-ului CryptoQuant. Deși crede că, chiar dacă izbucnirea „balonului” impactul său va fi mic, el a indicat că o mare parte din tranzacționare a intrat în monede alternative.