Bitcoin s-a recuperat cu 8% peste noapte - Niveluri cheie de urmărit în continuare

Prețul Bitcoin (BTC) a recuperat cu peste 8% peste noapte pe 1 martie, după o scădere accentuată în weekend

 Prețul Bitcoin s-a recuperat rapid în ultimele 24 de ore. Motivele sunt: piața bursieră globală în redresare, creșterea Coinbase premium și o inversare tipică în weekend.

Creșterea pieței bursiere globale coincide cu inversarea în weekend

Bursa mondială a început să se redreseze imediat ce piața a fost deschisă luni, 1 martie.

Bursa a scăzut în ultima săptămână din cauza curbei crescute a randamentului Trezoreriei. Pe măsură ce piața obligațiunilor a crescut, activele cu riscuri, cum ar fi acțiunile, au înregistrat o retragere.

Holger Zschaepitz, a declarat că piețele globale de risc au început săptămâna puternic, pe măsură ce randamentele obligațiunilor s-au relaxat. El a spus:

"Mkts-urile cu risc global încep săptămâna pe primul loc, în timp ce obligațiunile se ridică. Randamentul australian de 10 ani a scăzut cu 25bps, germanul de 10y scade cu 3bps înaintea datelor privind inflația.”

Deși Bitcoin este considerat un activ refugiu sigur și un depozit de valoare, acesta se mișcă adesea în tandem cu piața riscului.

Această tendință apare deoarece capitalizarea de piață a Bitcoin este încă în jurul valorii de 1 trilion de dolari. Evaluarea Bitcoin este relativ mică în comparație cu alte active de refugiu sigur, cum ar fi aurul. Prin urmare, există o probabilitate mai mare ca aceasta să fie mai afectată de factorii macro, cel puțin pe termen scurt.

Analiștii de la Santiment au explicat:

„Relația dintre prețul #Bitcoin și acțiunile tradiționale rămâne mai mare decât norma istorică. După cum am observat în studiile anterioare de date, cresterile BTC tind să fie cele mai proeminente atunci când această corelație devine negativă, așa cum a făcut în decembrie, 2020. "

Din punct de vedere istoric, când prețul Bitcoin scade puternic în weekend, BTC vede adesea o crestere în săptămâna următoare.

Acest lucru se întâmplă probabil, deoarece în general există un volum mai mic în weekend. Prin urmare, tendința se poate schimba brusc atunci când apare o nouă lumânare săptămânală.

Grupurile de balene de la Whalemap arată, de asemenea, că 46.000 $ și 56.000 $ sunt nivelurile cheie de suport și rezistență pe termen scurt.

Întrucât Bitcoin a revenit puternic de la 46.000 de dolari, există o mare probabilitate ca acesta să se ridice la 56.000 de dolari în următorul val de impuls.