Bitcoin este acum „prea important pentru a fi ignorat”, spune Deutsche Bank

Capitalizarea de piață a Bitcoin (BTC) de 1 trilion de dolari și potențialul de creștere continuă au făcut criptomoneda „prea importantă pentru a fi ignorată”, potrivit analiștilor Deutsche Bank.

Deutsche Bank Research, filiala de cercetare financiară a gigantului bancar global Deutsche Bank, a publicat un raport dedicat exclusiv Bitcoin, intitulat „Viitorul plăților: seria 2 partea III. Bitcoins: Efectul Tinkerbell poate deveni o profeție care se împlinește de sine? ”

În studiul de 18 pagini, Deutsche Bank Research descrie caracteristicile de bază ale Bitcoin și analizează factorii cheie ai creșterii sale istorice a prețurilor la un activ de 1 trilion de dolari.

Analiștii Deutsche Bank au sugerat că prețul Bitcoin „ar putea continua să crească”, atât timp cât administratorii de active și companiile continuă să intre pe piață. Compania a subliniat că băncile centrale și guvernele „înțeleg acum că Bitcoin și alte criptomonede sunt aici pentru a rămâne” și, prin urmare, se așteaptă să înceapă să le reglementeze până la sfârșitul anului 2021.

În ciuda evaluării sale în creștere, creșterea Bitcoin ca clasă de active ar putea fi împiedicată de tranzacționarea și lichiditatea „încă limitată”, a avertizat Deutsche Bank Research. "Adevărata dezbatere este dacă evaluările în creștere singure pot fi un motiv suficient pentru ca Bitcoin să evolueze într-o clasă de active sau dacă nelichiditatea sa este un obstacol", au declarat analiștii.

Bitcoin este de așteptat să „rămână ultravolatil” pe termen scurt, au concluzionat analiștii Deutsche Bank