Bitcoin arată o corelație sporită cu S&P înainte de anunțurile Fed

La momentul publicării, prețul Bitcoin se ridica la 49.133 dolari, cu o pierdere de 4,5% în ultimele 24 de ore. Pe graficul săptămânal, pierderea se ridică la 1,6%, iar pe graficul lunar, BTC arată încă un câștig de 46,7%. Capitalizarea de piață a scăzut de la 1 trilion de dolari la 913 miliarde de dolari.

Mulți analiști și traderi sunt de acord că corelația dintre piața tradițională și performanța Bitcoin a crescut în ultimele zile. Unul dintre ei este Charles Edwards. Prin Twitter, el a declarat că corelația dintre BTC și S&P 500 este la cele mai înalte niveluri de la „Joia Neagra” din 2020. Edwards i-a sfătuit pe investitori să urmărească știrile legate de Rezerva Federală SUA, ratele obligațiunilor și volatilitatea de pe piața de valori.

Pe această linie, analistul Deribit Insights, Ben Lilly, recomandă să țină cont de performanțele Nasdaq. Analistul se așteaptă ca o scădere a acestui indice sub linia sa de suport să aibă un impact negativ asupra prețului BTC. Mutarea în sus sau menținerea suportului va avea efectul opus.

Cu privire la posibilitatea ca piața tradițională să-și reia impulsul bullish și, în consecință, la fel și BTC, analistul a recomandat să acorde o atenție posibilelor declarații care vor fi făcute de președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, pe parcursul zilei. Se așteaptă ca Powell să anunțe o continuare a politicilor care au fost dezvăluite în aprilie 2020 pentru a rezista presiunii economice exercitate de pandemia Covid-19.

În special, analiștii se așteaptă să audă actualizări cu privire la raportul de lichiditate suplimentar (SLR) care determină „cât de pârghiat” pot fi băncile din S.U.A., așa cum a afirmat „Workedia”. Comerciantul consideră că SLR a devenit „cea mai importantă variabilă” în determinarea evoluției pieței bursiere și a pieței obligațiunilor.

Powell are până la 17 martie să extindă politicile Fed, dar ar putea sugera un avans în timpul unui eveniment virtual cu Wall Street Journal. Workedia consideră că o „mențiune favorabilă a scutirii SLR” va provoca un boom pe piața tradițională și ar putea crește prețul Bitcoin datorită corelației sale, a adăugat comerciantul:

(Raportul de lichiditate suplimentar) soarta ar putea însemna diferența dintre o stabilizare pe piața obligațiunilor (sau) o criză violentă la nivel de piață.

Între timp, trader-ul Michaël van de Poppe a stabilit suportul pentru BTC la 49.000 de dolari. Dacă acest nivel se pierde, van de Poppe se așteaptă ca prețul să continue până la 45.500 de dolari. În caz contrar, există o probabilitate mai mare ca Bitcoin să încerce să recupereze 52.000 de dolari, cu o continuare către 55.000 de dolari.

Bitcoin BTC

Bull run-ul în stadiu incipient

Ultimul raport al lui Bloomberg Intelligence pentru luna martie afirmă că deținătorii de Bitcoin pe termen lung arată o tendință scăzută de a-și vinde fondurile la 40.000 de dolari. Prin urmare, raportul subliniază faptul că există sprijin pentru o apreciere suplimentară a prețului BTC. În același timp, Bloomberg indică faptul că piața actuală este departe de a ajunge la vârful său și este mai comparabilă cu raliul din 2016-2017:

Graficul nostru prezintă procentul din oferta totală de Bitcoin transferată pe lanț în ultimul an, asemănătoare cu un nivel similar în 2016. Reducerea aprovizionării zilnice miniere la jumătate este conexiunea suplimentară între 2020 și 2016. Doar sub 40%, aprovizionare activă pe un an este departe de aproape 60% atins în 2017 și 2013, aproximativ coincident cu vârfurile prețului Bitcoin.

Bitcoin BTC