Bitcoin a format un Death Cross. Inseamna Bear Market?

    Bitcoin a avut în ultimele trei săptămâni, o scădere de 24,64%. Recent, s-a format un Death Cross pe timeframe Daily, fapt ce indică de regulă, un Bear Market. Așadar ce se întâmplă?

    Death Cross-ul este o combinație de indicatori, acesta reprezentând intersecția dintre media mobilă a prețului pe ultimele 50 de zile (EMA 50) și media mobilă a prețului pe ultimele 200 de zile (EMA 200). Când EMA 50 trece sub EMA 200, se crează un semn bear-ish, numit Death Cross, care semnalizează o perioadă nu tocmai bună în viitorul apropiat, așteprându-ne la scăderi masive sau chiar la Bear Market. Opusul acestui fenomen se numește Golden Cross, atunci când, evident, EMA 50 trece deasupra EMA 200 și ar trebui să ne așteptăm la creșteri și să fim bullish. Acum 3 zile, s-a format un Death Cross, deci ar trebui să ne speriem că vine Bear Market? Nu tocmai.

    Bitcoin tocmai a spart rezistența de la 43,3k $ și a luat-o drept suport. În prezent se tranzacționează în jurul valorii de 43,5k $ Următoarea rezistență relevantă este în zona 45,7k $. Deși a aparut Death Cross-ul, asta nu înseamnă ca vine Bear Market-ul și trebuie să lichidăm tot, dovadă fiind perioada 23 iunie-23 iulie 2021, unde a avut loc din nou, un Death Cross, însă au urmat creșteri de senzație. Bitcoin a stat o vreme în zona de acumulare, anume 43k - 40,6k. Când se afla în zona 40k, majoritatea oamenilor erau bearish, când se afla în zona 43k, majoritatea erau bullish. Foarte puțini înțeleg că piața funcționează în cicluri.

    Internetul e plin de noutăți și știri că vine Bear Market-ul, însă structura Bullish nu a fost deloc afectată, încă. O închidere sub 40k $ ar fi primul semn bearish, dar după cum putem observa, Bitcoin începe să prindă putere, închizând recent peste o rezistență. Dacă Bitcoin reușește să mai stea în zona actuală de acumulare și să mai spargă câteva rezistențe, ar urma în săptămânile ce vine un Golden Cross, deci nu trebuie să ne facem probleme.

    Puțini oameni sunt selectivi și reușesc să fie calmi și calculați și să înțeleagă cu adevărat ciclurile pieței. Frica domină piața și panica pune stăpânire pe mulți, însă timpul va dovedi inutilitatea acestor sentimente.