Analiza Alibaba | Potential Mare de Crestere | Raport 26 Aprilie

Acțiunile gigantului Alibaba (BABA) au atins un maxim istoric de 319,32 dolari pe acțiune în octombrie, dar de atunci au scăzut cu 28,5%, din cauza îngrijorărilor cu privire la problemele legislative dintre China și SUA.

 

Este acest lucru o oportunitate de a adăuga acțiuni la portofoliul dvs. de investitii? 

 

Companiile de comert online din China au înregistrat câștiguri puternice în timpul blocărilor COVID-19 de anul trecut, când trecerea la comerțul electronic a fost accelerat în toata lumea. China va deveni prima țară din lume în care comerțul electronic reprezintă mai mult de jumătate din vânzările cu amănuntul în 2021, după ce a urcat la 52,1%, de la 44,8% anul trecut, conform firmei de cercetare de piață eMarketer.

In China, comertul electronic va depăși vânzările din SUA, ajungand la 2 trilioane de dolari în 2021, iar în 2022 se așteaptă să crească până la peste 3 miliarde de dolari, pentru o cotă de 55,6% din comerțul cu amănuntul. 


Alibaba va deține o cotă de 50,8% din piața chineză de comerț electronic în acest an, JD.com (JD) reprezentând 15,9%, iar Pinduoduo (PDD) revendică 13,2%.
Consideram ca acest moment reprezinta o oportunitate de a adauga actiuni la aceasta companie, fie ca doresti sa investesti pe termen lung sau mediu. Personal, am adaugat o pozitie de 9% din portofoliu, la pretul de 229$ / actiune.