40 de miliarde de dolari din stimul urmează să meargă în Bitcoin și acțiuni: sondaj

Stimulul a început să se aplice pentru americani și, conform unui nou sondaj, Bitcoin ar putea fi unul dintre cei mai mari câștigători. Sondajul a constatat că peste 10% din banii pe care îi primesc americanii se vor îndrepta către achiziționarea criptomonedei, precum și la investiții în acțiuni.

Potrivit Serviciului de Venituri Interne, cetățenii care au ales să primească stimulul prin depozite directe au început să primească banii în weekend. Cei care au ales cardurile de debit și cecurile pe hârtie le vor primi săptămâna aceasta. Majoritatea banilor se vor îndrepta către necesități pe măsură ce familiile se luptă din cauza pandemiei.

Cu toate acestea, un sondaj realizat de Mizuho Securities a arătat că aproape 40% dintre americani vor investi o parte din stimulul lor. Sondajul a sondat 235 de persoane, toate câștigând sub 150.000 de dolari pe an, făcându-i eligibili pentru stimul.

Acesta a constatat că 20% dintre beneficiarii cecurilor vor investi până la 20% din fondurile lor. 13% dintre americani vor investi între 20% și 80% din cecurile lor, iar 2% se așteaptă să investească peste 80% din fondurile lor. Cei care au spus că vor investi au favorizat Bitcoin în fața acțiunilor. Criptomoneda a fost preferată de 61% dintre respondenți, stocurile acumulând 39%.

Dan Dolev, directorul general al Mizuho Americas, a comentat: „Bitcoin este alegerea preferată de investiții printre destinatarii cecurilor. Acesta cuprinde aproape 60% din cheltuielile incrementale, ceea ce poate implica 25 de miliarde de dolari din cheltuielile incrementale pe bitcoin din verificările de stimulare. Aceasta reprezintă 2-3% din capitalul de piață actual de 1,1 trilioane de dolari al Bitcoin. ”

Pariuri pe Bitcoin

Dolev a apărut la Power Lunch de la CNBC, unde a discutat în continuare concluziile sondajului. El a recunoscut că descoperirile l-au surprins, în special în ceea ce privește sprijinul copleșitor pe care Bitcoin l-a primit de la respondenți.

Am fost foarte surprins și eu, dar acestea sunt rezultatele. 60% dintre acești indivizi au declarat că vor investi în Bitcoin și doar 40% vor investi în acțiuni. Deci, Bitcoin este un vehicul de investiții și mai mare, surprinzător pentru mine și echipa mea, decât acțiunile.

În afară de investiția directă în Bitcoin, analistul consideră că există și alte companii listate care ar putea beneficia de controalele de stimulare, în principal datorită asocierii lor cu criptomonedele. Acestea includ gigantii cardurilor de credit Visa și Mastercard, precum și PayPal și Square, două platforme care permit utilizatorilor să cumpere Bitcoin.

Bitcoin a fost una dintre cele mai bune investiții din ultimul an, depășind stocurile și mărfurile cu o marjă imensă. De când Trump a emis primele controale de stimulare în aprilie anul trecut, BTC a crescut de la 7.000 de dolari până acum la 55.800 de dolari. Cei care au pariat pe Bitcoin pe atunci au câștigat peste 700% profit din investiție.

Nu este prima dată când americanii s-au grăbit să cumpere Bitcoin cu cecurile lor de stimulare. În aprilie anul trecut, Coinbase a înregistrat o creștere bruscă a volumului de tranzacționare imediat ce au trecut verificările. După cum a împărtășit CEO-ul Brian Armstrong la acea vreme, a existat o creștere specială a achizițiilor în valoare de 1.200 de dolari. De altfel, aceasta a fost aceeași sumă pe care americanii o primeau la controalele de stimul în acel moment.