3 Pasi Simpli pentru a Evita Capcanele din Lumea Crypto

    În zilele noastre, internetul este plin cu abolut orice, majoritatea fiind însă, informațiile complet inutile, fake news-urile și prea puțin informații de calitate. Dorim să învățăm, să știm mai mult, să aflăm mecanismul lumii crypto și nu știm ce informație este corectă, pentru că în 90% din site-uri predomină informații care sunt veridice și care sunt repostate de la site la site fără să fie verificate. Cum putem proceda în această situație și cum ne putem feri de a fi informați greșit?

Verificăm informația din mai multe surse

    Trebuie să știm că orice informație trebuie verificată. Indiferent de domeniu, dar cu mai multă precădere în domeniul crypto, orice informație aflată de pe un site, mai trebuie verificată măcar încă pe 3, pentru a spori gradul de veridicitate.  E destul de improbabil să fie adevărată o informație de genul "Bitcoin va atinge 200.000$ anul acesta", pentru că este o predicție complet nefondată și nesusținută, motiv pentru care ne informăm și din alte surse.

Nu ne luăm informații de la influenceri

    Pentru cei ce nu v-ați dat seama până acum, majoritatea influencerilor sunt plătiți să vorbească despre proiecte la început și nu numai. Tocmai numele lor spune ceea ce fac; să influențeze. Încercați să rămâneți cât mai aproape de adevăr și să nu credeți cuvânt cu cuvânt ceea ce spun ei pe story-uri sau în video-uri. 

Citim din surse cu veridicitate mai ridicată

    Nu există pe lumea asta un site, o revistă sau un ziar (fie el online sau fizic), care să nu greșească. Chiar și cele mai mari ziare din lume precum New York Times sau The Guardian, mai comit uneori erori. Este ceva omenesc, însă ele o fac foarte rar spre deloc. Nu citiți informații din site-uri absolut necunoscute, pentru că sunt șanse foarte mari să vă furnizeze informații eronate. Informații relevante cu un grad mai mare de veridicitate se pot lua de pe NYTimes, CNN, The Guardian, Insider, Coindesk, The Motley Fool. Twitter este de asemenea o sursă bună de informare, cu condiția ca informațiile să fie luate de la paginile oficiale sau de la CEO. Majoritatea cryptomonedelor au pe site-ul lor, link cu Twitter-ul oficial unde se fac diverse anunțuri, așa ca evitați riscul de a vă lua informații de la pagini fake. 

    Așadar, site-urile oficiale sunt mereu cele mai bune și sigure variante. Informația care e verificată de mai multe ori are o șansă mult mai mică să fie eronață și să fim dezinformați. Capacitatea de selecție a ceea ce citim este singura noastră unealtă în ceea ce privește diferența între ce e bun și ce nu e bun de citit.