3 Companii De Cumparat In Mai Conform Wall-Street

     Pentru a putea găsi compania cu potențialul de creștere cel mai mare din piață trebuie să treci printr-un proces îndelungat și plin de păreri contradictorii.

 

     Dar, urmărind piața și conform analizelor, putem recomanda trei dintre cele mai bune acțiuni cu un potențial posibil profit în luna mai precum:

  • Intuitive Surgical (NASDAQ:ISRG);
  • Netflix (NASDAQ:NFLX);
  • PayPal Holdings (NASDAQ:PYPL).

     Toate au scăzut cu peste 30% în acest an, dar iată de ce ar putea fi toate investiții profitabile pentru portofoliul tău!

 

 

1. Intuitive Surgical


    Vânzările Intuitive Surgical au crescut cu 15% în primele trei luni ale anului 2022 când vânzările au ajuns la puțin sub 1,5 miliarde de dolari. Acest lucru, combinat cu un P/E (Price-To-Earnings) de peste 50 poziționează această companie la capitolul poziții de urmărit.

     Intuitive Surgical se află pe piața chirurgiei robotice asistate, care este încă în stadiile incipiente de creștere. Chiar dacă industria va avea o valoare mai mare de 22 de miliarde de dolari până în 2028 (aceasta este de peste trei ori valoarea sa în 2020), conform estimărilor Verified Market Research, aceasta este încă destul de mică, gigantul din domeniul sănătății Johnson & Johnson a declarat profituri mai mari în ultimul trimestru.

     Este un drum lung de urmat pentru Intuitive Surgical și doar analizarea unei perioade sau a unui multiplu de câștiguri poate reprezenta o imagine înșelătoare a stocului. Și nu ajută cu nimic faptul că COVID-19 a perturbat operațiunile spitalului și numărul de proceduri care utilizează sistemele da Vinci ale companiei.

     Cu toate acestea, urmează semne încurajatoare. Conducerea a declarat, la recentul său apel privind veniturile, că estimează  o creștere a procedurii în acest an de 12%-16%, față de o prognoză anterioară de 11% la 15%. Este o schimbare modestă, dar totuși un pas în direcția corectă.

     Intuitive Surgical reprezintă o investiție promițătoare – atât pe termen lung, cât și pe măsură ce economia revine la normal în acest an.

 

2. Netflix

 

    Gigantul de streaming Netflix ar putea fi, de asemenea, o investiție de creștere interesantă pentru această lună. Acțiunile sale se tranzacționează la prețurile din 2017, deși afacerea este mult mai mare și mai profitabilă decât era acum cinci ani. De două ori în acest an, acțiunile au scăzut cu cel puțin 20% după publicarea câștigurilor, fie din cauza încetinirii creșterii (în ianuarie), fie a unei pierderi absolute de abonați (aprilie).

     Dar, în timp ce pierderile de abonați ale Netflix sunt îngrijorătoare, acesta nu ar trebui să reprezinte un motiv suficient pentru a renunța la afacere. Compania și-a crescut recent prețurile, ceea ce va ajuta la creșterea vânzărilor. În plus, reprimă partajarea parolelor, despre care estimează că implică 100 de milioane de utilizatori care nu plătesc pentru serviciul său - acest numar fiind foarte mare, având în vedere că a raportat 222 de milioane de abonați la sfârșitul lunii martie. 

      În general, afacerea Netflix nu trece prin situații de genul precum cea în care se află acu, deoarece venitul operațional de 1,97 miliarde de dolari pentru primele trei luni ale anului 2022 a fost ușor în creștere față de 1,96 miliarde de dolari. a raportat cu un an mai devreme. Scăderea abruptă a prețului și-a pus evaluarea la un P/E de mai puțin de 18, ceea ce este foarte ieftin dacă vă gândiți că înainte de pandemie nu era neobișnuit să-l vedeți sa fie tranzacționat la un preț mult mai mare.

 


3. PayPal


     Compania fintech PayPal a pierdut mai mult de jumătate din valoare anul acesta. Vânzările nete de 6,5 miliarde de dolari în cea mai recentă perioadă a companiei (primele trei luni ale anului) au crescut cu doar 7% de la an la an. Acest lucru, împreună cu perspectivele tulburătoare pentru o economie care s-ar putea confrunta cu o recesiune în acest an, i-au făcut pe investitori să fie precauți cu privire la cumpărare de acțiuni precum PayPal, care depind de cheltuielile consumatorilor pentru a funcționa bine.

     Dar investitorii trebuie să-și amintească și că afacerea PayPal arată diferit acum după ce eBay a trecut la propriul sistem de plată gestionat și nu mai folosește serviciile PayPal. Excluzând eBay din comparabilele din anul anterior, veniturile PayPal au crescut cu o rată de 15% în ultimul trimestru.

     Acțiunile PayPal se tranzacționează astăzi în aceeși poziție în care se aflau în martie 2020, înainte de impulsul pe care îl primiseră afacerile datorită pandemiei și de o creștere a cumpărăturilor online. Deși este adevărat că prețul va mai putea scădea, existând cifre mai slabe în viitor apropiat, mai ales dacă va exista o recesiune. Potrivit estimărilor de la Research and Markets, piața globală de plăți digitale va crește cu o rată anuală compusă de 20,5% de acum până în 2030, când va valora mai mult cu 361 de miliarde de dolari. 

    La un P/E de 25, PayPal arată ca o achiziție destul de bună, deoarece înainte de acest an, acțiunile sale se tranzacționau în mod obișnuit la P/E de aproape 50.

   

     Atenție! Toate acestea sunt recomandări bazate pe diferite analize și grafice studiate. De asemenea, aceste recomandări sunt susținute de diferite site-uri profesioniste de analiză și au la bază estimări și statistici realizate de organizații acreditate.