2 Companii Care Pot Creste Cu 223% Conform WallStreet

    Bursa a fost lovită de diferiți factori macroeconomici duri în primele patru luni ale anului. S&P 500, un punct de referință pentru economia SUA, a scăzut cu aproximativ 13,3% de la nivelul maxim, punând indicele în zona de corecție.



    Dar cu toate acestea investitorii profesionisti WallStreet analizează două posibile companii care prezintă interes pentru viitor și care conform aproximărilor lor ar trebui să producă un profit destul de atractiv.

 

1. Unity Software

 


    Unity este specializată în furnizarea unei software care permite  utilizatorilor să producă conținut 3D interactiv în timp real, genul de conținut captivant care răspunde căutărilor utilizatorilor. Compania își împarte platforma în două segmente: Create Solutions și Operate Solutions. Primul este un motor de dezvoltare software care permite clienților să creeze și să implementeze conținut pe peste 20 de platforme (de exemplu, iOS, Android, console de jocuri). Iar acesta din urmă cuprinde diferite instrumente care îi ajută pe dezvoltatori să implice utilizatorii și să își monetizeze conținutul prin publicitate digitală și achiziții în aplicație.
    Amploarea platformei Unity a ajutat-o ​​să câștige clienți dintr-o gamă largă de industrii, inclusiv arhitectură, retail și film. Dar motorul său de dezvoltare ușor de utilizat l-a transformat în forța dominantă în industria jocurilor de noroc.                    Începând cu al patrulea trimestru, peste 70% din primele 1.000 de jocuri mobile au fost realizate cu Unity, iar 1.5 milioane de utilizatori activi lunar au consumat conținut creat sau operat pe această platformă. Mai bine, Unity este, de asemenea, motorul principal de dezvoltare pentru conținut pentru aplicații de realitate augmentată și virtuală, ceea ce înseamnă că este bine poziționat pentru a putea fi un jucător-cheie în viitorul Metaverse.
     În 2021, Unity a înregistrat o altă performanță financiară puternică. Rata de retenție a clienților a crescut la 140%, ceea ce înseamnă că clientul mediu cheltuiește cu 40% mai mult în ultimul an. La rândul lor, veniturile au crescut cu 44% la 1,1 miliarde de dolari. Și în timp ce Unity a afișat un flux de numerar liber negativ de 153 de milioane de dolari, compania investește agresiv în creștere, ceea ce pare o mișcare inteligentă, având în vedere oportunitatea de piață de 45 de miliarde de dolari. Deci, ar putea Unity să atingă un preț al acțiunilor de 150 USD în următoarele 12 luni? Este cu siguranță posibil, dar incertitudinea macroeconomică ar putea cauza o scădere a cheltuielilor consumatorilor și a bugetelor publicitare, ambele ar putea reprezenta un dezavantaj contra Unity. Din acest motiv, această companie este cel mai bine privită ca o investiție pe termen lung.


2. Redfin

 


    Redfin este o agenție de brokeraj imobiliar rezidențial. Platforma sa conectează cumpărătorii de case și vânzătorii cu agenți și îi ajută pe consumatori să găsească proprietăți închiriate. Pentru a-și completa activitatea de bază de brokeraj, Redfin emite împrumuturi ipotecare și oferă servicii de decontare și titluri. De asemenea, compania cumpără case direct (adică iBuying) și le revinde prin RedfinNow, oferind vânzătorilor beneficiul unei oferte integrale în numerar și a unei date flexibile de închidere.

    Cu un brokeraj tipic, vânzătorii de case își plătesc agentului o taxă de 2,5% până la 3%. Dar Redfin își tratează agenții mai degrabă ca angajați decât ca antreprenori, permițând companiei să perceapă un comision mai mic, de la 1% la 1,5%. De asemenea, Redfin rambursează cumpărătorilor o parte din comisionul acestora. Această propunere de valoare a făcut din companie un jucător cheie în spațiul imobiliar rezidențial. De fapt, Redfin este cel mai vizitat site de brokeraj de pe web, iar compania a captat anul trecut o cota de piață de 1,17% in spatiul imobiliar rezidențial.

    Din punct de vedere financiar, rezultatele recente ale Redfin au fost oarecum mixte. Media lunară a vizitatorilor a crescut cu 10%, până la 47 de milioane în 2021, iar profitul brut a crescut cu 74%, până la 404 milioane de dolari. Această creștere de top a fost alimentată în mare parte de achiziția de 608 milioane USD a pieței de închiriere RentPath. 
   

    Privind în perspectivă, Redfin beneficiază de o poziție competitivă puternică într-o industrie extrem de fragmentată. Capacitatea sa de a simplifica tranzacțiile imobiliare ar trebui să ajute compania să capitalizeze pe piața sa adresabilă de 112 miliarde de dolari, o cifră care ține cont doar de serviciile sale principale de intermediere și iBuying. Pentru a-și accelera activitatea de creditare adiacentă, Redfin a achiziționat Bay Equity Home Loans pentru 138 de milioane de dolari luna trecută. Mai mult, adăugarea recentă a listelor de închiriere la portofoliul său extinde și mai mult oportunitatea de piață. Asta de bun augur pentru viitor.

    Deci, acțiunile Redfin ar putea atinge 36 USD în următoarele 12 luni? Poate, dar ar trebui să uimească Wall Street-ul cu rezultate trimestriale puternice, ceea ce pare puțin probabil în contextul actual. Ratele ipotecare sunt în creștere, iar vânzările de case existente în SUA sunt de așteptat să scadă cu 9% în acest an, potrivit Asociației Naționale a Agenților Imobiliari. Din acest motiv, Redfin este cel mai bine privită ca o investiție pe termen lung.