Companii pentru 2022 | Un Portofoliu cu Potential

   Atunci când investițiile tale sunt făcute cu un plan, nimic nu te poate surprinde.

  Ne-am petrecut finalul de 2021 analizând cele mai bune firme pentru următorul an și am realizat o listă împărțită în 5 categorii diferite de risc:

  1. Verde 
  2. Albastru 
  3. Portocaliu 
  4. Roz 
  5. Roșu 

  Am pornit lista de la firme mari și sigure, dar subevaluate cu potențial de creștere și am ajuns și la firme cu un grad mai mare de risc, aflate la început, dar cu proiecte și idei bune, care au și un potențial de creștere exponențial. Astfel am creat o lista balansată care  îți ofere și siguranță dar și un portential mare de câștig în funcție de gradul tău de risc.

  Companiile pe care le prezentăm nu trebuie cumparatate azi, in schimb trebuie urmarite. Unele dintre ele au suporturi mai jos, de unde vom începe  ne construim pozițiile. Vom prezența exact, pe grupul de discord, punctele în care cumpărăm noi și cum împărțim portofoliul între aceste companii.

 

1. Amazon (AMZN) - verde

Amazon este cea mai mare companie de comerț online. Companie sigură, cu venituri în creștere și cu o conducere axată constant pe inovație și dezvoltare. În anul 2021 a avut o perioada de consolidare, deși fair value și target price-ul se află peste 4000$, ceea ce  face  cred  în 2022 o  vedem o perioada de creștere.

2.Walt Disney Company (DIS) - albastru

The Walt Disney Company (cel mai des cunoscută sub numele de Disney) este una din cele mai mari companii de producție cinematografică din lume, care deține 9 parcuri Disneyland și câteva posturi de televiziune. Disney deține Marvel Studios și studiourile Pixar care produc conținut pentru Disney+,  serviciu de streaming deținut de Walt Disney Company.


O companie cu un nume mare, dar destul de afectată pe partea de venituri din cauza închiderii parcurilor Disneyland. În anul 2022  aștept  aceste probleme  se rezolve iar parcurile  își revină aproape de capacitatea anterioară anului 2020, ceea ce ar duce la o mărire a veniturilor.

3.Paypal Holdings (PYPL) - portocaliu

Paypal este un operator al unui sistem de plăți online, care poate fi utilizat la achitarea sumelor medii și mici, de exemplu, la cumpărarea și vânzarea în comerț electronic. Cu un număr de peste 377 de milioane de utilizatori activi aceștia se situează în topul celor mai importanți operatori de plăți din lume.

4. Alibaba Group (BABA) - roz

Alibaba Group este cel mai mare site chinezesc de comerț electronic. Este cel mai bun exemplu al faptului  pe termen scurt prețul acțiunii nu reflectă valoarea reală a companiei. Pe termen scurt, din cauza problemelor și măsurilor din China, această companie dar și toate celelalte companii din China au avut grav de suferit.

Alibaba a scăzut foarte mult de la ATH-ul de 310$, în prezent fiind 120$, valoare care a mai fost atinsă acum 4 ani. Reprezintă o oportunitate pe termen lung, dar are și un grad de risc din cauza timpul în care această companie își poate revenii.

5. Arrival (ARVL) - rosu

 Arrival este un producător britanic de vehicule electrice cu sediul în Londra, Marea Britanie, cu vehicule comerciale ușoare în primul rând.

În iunie 2020, Arrival a anunțat un nou autobuz de pasageri conceput pentru distanțarea socială din era coronavirusului. 

Aceștia au semnat un contract cu UPS pentru 10.000 de dube electrice, a căror producție va începe în 2022.

 

În acest articol am prezentat doar 5 companii (câte una din fiecare categorie de risc), dar pentru a vedea lista completă de stock-uri pentru 2022 + un video dedicat de 40 de minute despre cum  îți alcatuinesti un portofoliu va invităm pe grupul nostru de discod (click).